Békés megyei kamrák kincsei

Időpont: 2014. október 04. 09:00 - 2014. december 13. 14:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - ismeretterjesztés
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Dél-Alföld, Békés

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája

Cím:

5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

Telefonszám:

.

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

Tótkomlós, Bajcsy-Zsilinszky utca 6, 5940

Intézmény (szervező):

Természet Háza

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

www.nmi.hu

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájának szervezésében, 2014. október 4-én indul útnak a „Békés megyei kamrák kincsei” című, 10 alkalmas, tematikus foglalkozássorozat. A program a helyi gazdaságfejlesztést és az önfenntartás ösztönzését célozza Tótkomlós városában.

Tótkomlós Békés megye dél-nyugati csücskében elhelyezkedő, mintegy 6000 fős település. A programot kertészkedni, gazdálkodni szeretők, ismereteiket bővíteni, tapasztalataikat másokkal megosztani szándékozók számára ajánljuk, akinek fontos, hogy egészséges és olcsó élelmiszerek kerüljenek az asztalukra.

 

A foglalkozásoknak a Természet Háza ad otthont. A célunk – a mindennapokban hasznosítható ismeretek és tudás átadása mellett – a közösségépítés.

 

A foglalkozássorozat hétről-hétre, érdekes témákkal várja a résztvevőket:

 

1. alkalom: 2014. október 04. 9.00-14.00 óra

„Konyhakert” – a zöldség- és gyümölcstermesztés alapismeretei, aktualitások

2. alkalom: 2014. október 11. 9.00-14.00 óra

„Kertből a konyhába” – egészséges tartósítás, egészséges ételek, helyben termelt alapanyagokkal

3. alkalom: 2014. október 18. 9.00-14.00 óra

„Az étel lelke: a fűszer” – fűszernövények bemutatása, fűszernövény termesztési tudnivalók

4. alkalom: 2014. október 25. 9.00-14.00 óra

„Vajákos alapismeretek” – a gyógynövénytermesztés alapjai

5. alkalom: 2014. november 08. 9.00-14.00 óra

„Virágnak virága” – virágkertészeti alapok – házi kertek esztétikus kihasználása a hatékonyság jegyében (konyha vs. virágkert)

6. alkalom: 2014. november 15. 9.00-14.00 óra

„Bor és pálinka készítése” – hogyanok, mikéntek

7. alkalom: 2014. november 22. 9.00-14.00 óra

„Őszi-téli munkálatok a kertben”

8. alkalom: 2014. november 29. 9.00-14.00 óra

„Minden, ami bio” – bionövény-termesztési- és bioállat-tartási ismeretek

9. alkalom: 2014. december 06. 9.00-14.00 óra

„Kolbászból a kerítést” – húsok és tejtermékek háztáji feldolgozása

10. alkalom: 2014. december 13. 9.00-14.00 óra

„Porból lett és porrá lesz” – Az állati és zöldhulladék újrahasznosítása

 

Együttműködő partnerek:

A Természet Háza, a Tótkomlósi Általános Művelődési Központ, a Komlósi Szlovákok Szervezete, a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközösség, a Tótkomlósi Lovas Túra Közhasznú Egyesület és a Tótkomlósi Hagyományőrzők a Száraz-érért Közhasznú Egyesület.

 

Szerző: Smiri Dalma