Hungarikum lehet a töltött káposzta
2016. szeptember 19. 10:06

Kiváló és egyedi ízvilágáról, zamatáról, minőségi alapanyagiról híres magyar ételeink évszázadok óta ünneplésre, közös sütés-főzésre ösztönöznek bennünket, magyarokat - mondta Fazekas Sándor a mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivál megnyitóján.

A földművelésügyi miniszter beszédében kiemelte, a káposzta az egyik legjelentősebb zöldségünk. A magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga. De mindenki másképp készíti, mindenki hozzáadja a saját és szűkebb környezete fűszereit, hagyományait, ízeit.


Fotó: Francz Ilona/FM

 

Fazekas Sándor felhívta a figyelmet arra, a töltött káposzta jó eséllyel pályázhat arra, hogy hungarikum legyen.

Forrás: FM Sajtóiroda