Hármas jubileum a békés-tarhosi zenei fesztiválon
2016. június 20. 15:43

Száz éve született a fesztivál alapítója, Gulyás György, aki hetven évvel ezelőtt alapította meg a Kodály-módszer szerinti intézményesített oktatást elsőként megvalósító Tarhosi Énekiskolát, a zenei fesztivál pedig idén negyvenéves. E hármas jubileumot ünnepelhetjük az idei, június 19 – július 3. között zajló Békés-tarhosi Zenei Napokon, melyet Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg vasárnap.

Závogyán Magdolna, a rendezvény fővédnöke beszédében fölidézte: „A Békés-tarhosi Zenei Napokat 1976-ban indították útjára Gulyás György segítségével az egykori iskola szellemiségének ápolására, és a Békés megyei kistelepülés ismét hírnevet szerzett magának. Az ország egyik legrégebbi zenei fesztiválja, ahol a komolyzene mellett a népzene és a világzene is megjelenik, fontos esemény az ország a kulturális és művészeti életében.”

 

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a Kodály-módszert az elsők között alkalmazó énekes iskola működése sok oktatási intézmény számára állít példát, különösen ma, amikor a mindennapos éneklés fontossága ismét előtérbe került. 

Forrás: Kultúráért Felelős Államtitkárság