Átadták a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál díjait
2016. október 28. 08:30

A győztes mindent visz, valamint az Ölelés című film alkotói megosztva nyerték a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál Aranyszárny nagydíját, melyet Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára adott át a díjátadó gálán.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület által szervezett, Törőcsik Mari fővédnökségével október 26-27. között zajló fesztivál versenyprogramjába összesen 32 filmalkotás került. 

A filmeket szakmai zsűri értékelte, melynek döntése alapján a szemle nagydíját Tóth Mária Emlék-képek, valamint Mitlasóczki Gergő és Pázsitka Ákos Magunk vagyunk című filmalkotása nyerte.  Az Arcaink nagydíjat Jobbágy Bernadett Egymást tanítva című filmje, illetve Ertl Tibor és az ágfalvi filmesek Miatyánk című alkotása, az Együtt a legjobb közösségért díjat szintén megosztva a Rum-kastély EGYMI Média szakköre a Két életút egy kastélyban és Sándor Tamás Villámcsapások(k) című filmje kapta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Aranyszárny nagydíját megosztva nyerte Békéssy Klára A győztes mindent visz című filmjéért, illetve a Tordas Fogyatékosok Otthon filmes csapata: Gulyás Károly, Major József, Juhász Zoltán és Külvári Krisztián, az Ölelés című film alkotói.

Forrás: EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság
Fotó: Csákvári Zsigmond/kultura.hu