Lezárul a Szelíd térségfejlesztési program
2016. november 08. 10:24

A Herman Ottó Intézet a Vidékstratégia 2016 elnevezésű konferenciasorozattal egybekötve szervezi meg a „Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban” program zárórendezvényét. Az eseményen bemutatkozik az Európai Tanács Táj Díját elnyert Mesés Hetés is. 

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Hétfa Kutatóintézet és a Herman Ottó Intézet közösen indította el a Vidékstratégia 2016 című konferenciasorozatot, amely 2016. november 23-án a „Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban” program zárásával egészül ki. Az alkalom lehetőséget ad arra, hogy az Európai Tanács Táj Díjának nyertese, a Mesés Hetés Zöldút is bemutatkozzon.

A rendezvényen ismertetik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Herman Ottó Intézet által közösen végrehajtott program eredményeit. Bemutatják az Új Nemzedék Központ ifjúsági kezdeményezéseit, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek közösségi művelődési szerepét, a megyei önkormányzatok vidékfejlesztő tevékenységeit, valamint a Good.bee Program működését. A rendezvény meghívott vendége V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztéséért és hungarikumokért felelős államtitkár, Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára, valamint Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár. A szakmai nap fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A nap második felében szakmai műhelybeszélgetésekre várják az érdeklődőket. A kötetlen beszélgetések témáját a tárcaközi együttműködések, a közösségi gazdaságfejlesztés, a helyi fejlesztési programok – elsősorban a LEADER – új szemléletű pontozása, valamint a hazai natúrparkok turisztikai fejlesztési lehetőségei adják.

A konferenciasorozat november 24-én „A vidék teszi a dolgát” című rendezvénnyel folytatódik a Pest Megyei Önkormányzat Hivatalának Dísztermében.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet