Nyári továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézetnél
2016. június 13. 15:25

A Nemzeti Művelődési Intézet Országos Felnőttképzési Szakmai Központja 2016 nyarán is különböző kulturális témájú szakmai továbbképzéseket kínál a közösségi művelődés területén dolgozó szakemberek számára. A közeljövőben két továbbképzés indulására hívja fel az érdeklődők figyelmét a Felnőttképzési Központ: a „Többfunkciós kulturális intézmények vezetőinek képzése” elnevezésű 60 órás, valamint a „Közművelődési kiválósági modell I-II.” című képzési program 30 órás I. moduljának tanfolyamára. A június végén induló csoportokba még lehet jelentkezni!

A 60 órából álló „Többfunkciós kulturális intézmények vezetőinek képzése” elnevezésű, kettő, vagy a résztvevői igényeknek megfelelően akár egy hónapos időtartamú tanfolyamot azon intézmények vezetőinek, vagy vezetői pozícióra pályázó kulturális szakembereknek ajánljuk, melyek alapító okiratuk szerint nemcsak közművelődési, hanem könyvtári és/vagy múzeumi feladatokat is ellátnak. A képzés komplexitása a megjelölt szakterületek vezetői ismereteinek, az alapvető gazdasági, vezetési és államháztartási tudás átadásának, valamint egy 15 órás vezetői tréning keretében mutatkozik meg. A tanfolyam gyakorlati részeként a tréning lehetőséget ad a résztvevőknek a vezetés során felmerülő mindennapos helyzetek gyakorlati megoldásainak feltárására. A 60 órás képzés eleget tesz a 150/1992 (XI.20.) Kormányrendelet 6/G § (2) bekezdésében előírtaknak, mely szerint a többfunkciós intézmények vezetőinek az intézmény vezetésére vonatkozó államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó tanfolyamot kell elvégeznie a megbízását követő két éven belül.

Figyelem! A 2016 júniusában, Budapesten induló „Többfunkciós kulturális intézmények vezetőinek képzése” továbbképzési csoportba még tudunk néhány jelentkezést fogadni!

Jelentkezési határidő: 2016. június 17. (péntek)

Információk a képzésről:

Óraszám: 60 óra

Típus: Akkreditált közművelődési szakmai továbbképzés

Tervezett kezdés: 2016. június vége (minimális jelentkezői létszám esetén)

Tervezett ütemezés: hetente 1x8/7 óra (csütörtök), vagy hetente 2x8/7 óra (szerda-csütörtök) – jelentkezőink igényeinek megfelelően

Tervezett helyszín: Budapest

Ára: 60.000 Ft


/storage/files/files/2016/tobbfunkcios_kulturalis_intezmenyek_kepzesi_tajekoztato_06_13(1),pdf típusú fájlRészletes információ


Jelentkezem a képzésre

 

A Felnőttképzési Központ az intézményvezetők számára meghirdetett továbbképzésen kívül egy, a minőségi működésben érdekelt közművelődési intézmények számára akkreditáltatott továbbképzés 30 órás, I. modulját is tervezi indítani 2016 nyarán. A „Közművelődési kiválóság modell I-II.” elnevezésű 60 órás szakmai továbbképzést azon intézmények munkatársainak ajánljuk, melyek az elmúlt években pályáztak, és ha megfeleltek a követelményeknek, elnyerték a „Minősített Közművelődési Intézmény Címet”  vagy a „Közművelődési Minőség Díjat”. Az intézményekben dolgozók tudásának bővítésével a képzés elvégzése hozzájárulhat a cím későbbi elnyeréséhez, valamint az intézményben dolgozó munkatársak tudásának bővítéséhez a közművelődési területű minőségfejlesztési modell megismerése terültén. 2016 nyarán a tanfolyam 30 órából álló I. moduljának elsajátítására nyílik lehetőség a Nemzeti Művelődési Intézetnél.

Figyelem! Idén nyáron (2016 júniusában) a továbbképzés I. modulja intenzív formában 2 hét alatt elvégezhető! A képzésre folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket!

Jelentkezési határidő: 2016. június 20. (hétfő)

Információk a képzésről:

I. modul

Óraszám: 30 óra

Típus: Akkreditált közművelődési szakmai továbbképzés

Tervezett kezdés: 2016. június vége (minimális jelentkezői létszám esetén)

Tervezett ütemezés: összesen 4 alkalom, hetente 2 nap (3x8 óra és 1x6 óra)

Tervezett helyszín: Budapest

Ára: I. modul = 51.000 Ft


/storage/files/files/2016/Kozmuvelodesi_kivalosagi_modell_kepzesi_tajekoztato_06_13,pdf típusú fájlRészletes információ


Jelentkezem a képzésre