Júliusban újra közösségi animátor képzés indul
2015. június 25. 09:33

A helyi közösség- és vidékfejlesztő szakembereknek, az létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek munkatársainak akkreditált 40 órás közösségi animátor képzés indul 2015 júliusában.

Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT-k) munkatársai részére akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít 2015 júliusába.

A képzés célja olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása a közösség- és vidékfejlesztő szakemberek számára, amelyeknek megszerzésével alkalmazni tudják a jogszabályi előírásokat, megismerik a hazai és európai uniós támogatások rendszerét. Kapcsolatot tartanak a települések gazdasági szférájával, egyeztetnek a szakhatóságokkal, elősegítik a település saját erőforrásainak felismerését és kiegészítését külső erőforrásokkal. Részt vesznek a 2014. és 2020. közötti európai uniós programozási időszak helyi tervezési feladatainak animációjában. Képesek kapcsolatot teremteni a helyi közösségekkel, együttműködni a vidékfejlesztő és közösségfejlesztő szakemberekkel és a médiával. A megismert jogszabályi alapok alkalmazását képesek kiterjeszteni a programszervezés és a közösségfejlesztés területeire, továbbá ismereteket szereznek a közösségfejlesztés módjairól, az önszerveződés és a csoportok motivációiról.

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. július 3. (péntek) 24:00

 

Részletes információ elérhető ide kattintva.