Tájékoztató a civil szervezetek által igénybe vehető infrastruktúra-támogatással kapcsolatos feladatokról
2014. február 03. 18:47

A Magyar Közlöny 2013. évi 225. számában megjelent a civil szervezetek által igénybe vehető infrastruktúra-támogatásról szóló 554/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet.

 

A jogszabály alapján a közművelődési intézmények, mint befogadó szervezetek, ha rendelkeznek szabad kapacitással (az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 7. § (3) bekezdése szerinti befogadó szervezet időlegesen rendelkezésre álló szabad infrastrukturális erőforrásai, amelyet a befogadó szervezetnél keletkező valamennyi közvetlen és az ahhoz rendelhető közvetett kiadás megtérítésével igénybe vehetővé tesz civil szervezet számára), akkor a rendelet 1. számú mellékletében előírt tartalommal 2014. február 1. és 28. között regisztrálniuk kell a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatainak fogadására és feldolgozására rendszeresített internetes támogatáskezelő rendszerben: http://www.eper.hu .  

További feladatok lesznek ezzel kapcsolatban a későbbiekben: szerződéskötés a civil szervezettel, ennek visszaigazolása a NEA-nak, a szabad kapacitás igénybevételének ellenőrzése, és a civil szervezet által a szabad kapacitás igénybevételéről összeállított beszámolóról álláspont kialakítása.