ZalAktiv – Kreatív Ifjúsági Napok
2014. december 04. 11:12

 

2013. október 18-19-én a Keresztury VMK-ban került sor a 2 napos ifjúsági napra, mely során vetélkedők, társasjátékok és a gyerekek munkáiból készült kiállítás szórakoztatott kicsit és nagyot egyaránt.

2014. május 25-26-án ismét ZalAktív – Kreatív Ifjúsági Napok elnevezésű program valósult meg.

Május 25-én, Zalaegerszegen a Pláza melletti területen a 3 kreatív műhely (Göcseji Kerámia Műhely, Göcsej Hetés Zenekincse, Helyi Építészet Kör 7-8. osztály) mutatta be addigi munkáját, illetve kézműves foglalkozásokat tartott.
A Helyi Építészet Kör részéről az oktatók, Szommer Judit és Tóth Norbert műhelyvezetők a műhelyfoglalkozásokon részt vevő gyerekekkel, valamint a helyi érdeklődőkkel együtt „Foghíjas” rajzfoglalkozást tartottak, a Göcseji Kerámia Műhely vezetője, Farkas Ferenc és a részt vevő gyerekek kerámiaedény díszítéssel készültek, míg a Göcsej-Hetés Zenekincse csoport, Perlakiné Vigh Valéria tanárnő vezetésével, színpadi produkcióval mutatták be, mit tanultak a műhely során.
Május 26-án, az Ady Iskola aulájában nyílt kiállítás, az addig elkészült munkákból, valamint a gyerekek által elkészített társasjátékok is várták az érdeklődőket. 
A Helyi Építészet Kör csapata fényfestéssel készült, míg a kerámia szakkör részéről edények, szobrok kerültek kiállításra.