Pályaválasztási tanácsadás
2014. december 04. 11:09

 

2014. január 27-én Pályaorientációs rendezvény, egyben pályaválasztási tanácsadás zajlott az Ady iskolában, mely alkalomból az újonnan indult műhelyek oktatói szintén remek előadókkal örvendeztették meg a gyermekeket, a közönséget.

Célja, hogy olyan sikeres személyeket ismerjenek meg a fiatalok, akik a kreatív műhely témájában értek el eredményeket a munka világában, akik példaképek lehetnek, mintául szolgálnak fiataljaink számára. A Helyi Építészet Kör képviseletében Bálizs Andrej építész-tervezőművész, Göcseji Kerámia Műhely Csuti Tibor népi iparművész és Göcsej-Hetés Zenekincse Kardos Endre zenész személyében.

 

Andrej bemutatót tartott arról a lóversenykomplexumról, mely tervének elkészítésére Kína bízta meg, a megvalósítására igaz, hogy még várni kell, ám amennyiben elkészül, egészen biztos, hogy óriási siker lesz.

A népi keramikus, népi iparművész nem könnyű foglalkozás, hiszen jelentős fizikai erőt, sokrétű tudást és kevésbé könnyű elhelyezkedési lehetőséget rejt magában – Csuti Tibor azonban minderre rácáfolt előadásában: saját bevallása szerint a munkaügyi központ által szervezett fafaragó tanfolyamra jelentkezett, ám mivel ő volt az egyedüli, így arra bíztatták, végezze el a fazekas tanfolyamot, ott még van hely, „arra még simán befér”, nos így lett Csuti Tiborból fazekas, népi iparművész. Hétvégeken a Gébárti Kézműves Házban tart foglalkozást, illetve megrendelésre készít különféle munkákat.

Végül, de nem utolsó sorban Kardos Endre „Bozi” mutatta be életművét, jó a szó, hiszen számos zenekar, zenei csoport oszlopos tagja, és rengeteg fellépéssel büszkélkedhet; a gyerekek őt is örömmel fogadták.