Többcélú közösségi terek fejlesztése projektmegvalósítói találkozó
2014. szeptember 15. 09:02

Kulturális koordinátori találkozóra hívta a Nemzeti Művelődési Intézet Kiemelt Programok Főosztálya a konvergencia régiókban dolgozó 19 munkatársát.

A találkozón bemutatkozott Kiss Gábor Boldizsár, a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 - Többcélú közösségi terek fejlesztése címet viselő pályázati program új szakmai vezetője. A megyei koordinátorok jóvoltából mintaprogram gyűjtemény készül az Integrált Közösségi Szolgáltató Terek jó gyakorlataiból. A legsikeresebb programokra építve 25 szolgáltatásfejlesztési modellprogram kidolgozása kezdődött meg, melyeket várhatóan novemberben országos szakmai konferencián mutathatunk be 3 Agóra, illetve 100 IKSZT közösségi művelődési szakembere számára. Segítségükkel 60 alkalommal a mintaprogramok kipróbálásra is kerülnek, hogy felülvizsgálatukat követően adaptációs útmutató kiadvány készülhessen.

 

Az új programtípusok vezetését 7 különböző KAB akkreditált továbbképzési program kidolgozása és megvalósítása is támogatja. A többcélú közösségi művelődési terek együttműködésének fejlesztése érdekében 42 műhelymunka veszi kezdetét. A találkozón a projekt első kutatásának előzetes eredményeit is megismerhették a résztvevők Dudás Katalin kutatótól, illetve az Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodáinak kulturális koordinátoraitól.

 

További információ