Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája

Adventi gyertyagyújtás Békésszentandráson
2016. december 19. 12:11

A Nemzeti Művelődési Intézet IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Programjának partnerszervezetei – a Körös Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület hagyományteremtő adventi gyertyagyújtást szervezett 2016. december 11-én, ezüstvasárnap Békésszentandráson.

Karácsony közeledtével számos vásár és közösségi program várja az ünnepre készülőket. Békésszentandráson is a szeretet jegyében telt az ezüstvasárnap. A Nemzeti Művelődési Intézet közösségi munkásai a - Körös Művelődési Ház és Könyvtár, illetve a Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület dolgozói - verssel és közös énekléssel készültek advent harmadik hétvégéjére. 2016. december 11- én a Templom téren meghitt hangulatban gyújtották meg a harmadik gyertyát a koszorún.

A sok szervezés és gyakorlás eredményeként, mindenki örömmel a szívében tért haza az otthonába a szeretet lángjával, a közös lángból gyújtott gyertyával. Ez az alkalom remek lehetőség volt, hogy a helyiek együtt, kellemes hangulatban hangolódjanak az ünnepekre. A szervezők bíznak abban, hogy jövőre ismét megvalósul ez a közös program, és ezzel egy újabb hagyományt tudnak teremteni a településen.

 

Székely Marianna  – közösségi munkás

Szák Bettina – szakmai asszisztens