Helyi értéktárak – műhelymunka-beszélgetés

Időpont: 2014. szeptember 11. 10:00 - 2014. szeptember 11. 14:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - tanácskozás
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Észak-Alföld, Hajdú-Bihar

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája

Cím:

4024 Debrecen, Szent Anna u. 18.

Telefonszám:

.

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

Nyíradony, Árpád út 2.

Intézmény (szervező):

Móricz Zsigmond Művelődési és Információs Ház előadóterme

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

www.nmi.hu

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája járási műhelymunka keretében, jó gyakorlatok bemutatásával szeretné segíteni a Helyi Értéktár Bizottságok megalakulását, és a már meglévők szakmai munkájának támogatását.

 

A Nyíradonyi járásban eddig Álmosd, Nyíracsád, Nyíradony, Nyírábrány, Nyírmártonfalva településeken alakult értéktár bizottság. Szakmai munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a helyi értékek feltárása megerősítheti a település lakosainak identitástudatát, s hozzájárulhat a település megtartóerejéhez, de mindenképpen a közösségek támogatását szolgálja. Ezért a helyi értéktárakkal kapcsolatban műhelymunka beszélgetésre hívjuk Nyíradonyi járás polgármestereit, közművelődési szakembereit és civil szervezeteit 2014. szeptember 11-én 10 órára a nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési és Információs Ház előadótermébe (Nyíradony, Árpád út 2.).

 

Előadások

 

Jantyik Zsolt, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központjának Irodavezetője: Hajdú-Bihar megyei értékei a Hungarikum törvény tükrében

Kondásné Erdei Mária, Nyíradony város alpolgármestere: Hagyományainkból építkezünk- egy pályázat eredményei

Pócsi Zsolt családfakutató: Helytörténeti kutatásaink eredményei Nyíradonyban

Baloghné Madar Lívia, a Helyi Értéktár Bizottság titkára: A Nyíradonyi Értéktár alapítása és indulása

Dr. Joób Árpád, nyugalmazott zenei tanszékvezető: Sosem sorvad el az ének, szó a szájról el nem fogyhat (kanteletár). A gazdag Nyíradonyi zenei hagyomány átörökítésének feladatai.

Almási Sándor, Nyírmártonfalva Helyi Értéktár Bizottságának tagja és Nyári István, a Nyírmártonfalva Falumúzeumának alapítója: Egy hely, ahol a tárgyak átölelnek – Nyírmártonfalva Falumúzeum

 

Bízunk abban, hogy együttműködésünk alapján a fellelhető értékek sokasága közismertté válik, annak tudatosulása a helyben élők településhez való ragaszkodását, a közösségi tudatot és összetartozás érzését és az ezen alapuló közös cselekvést erősíti.


Kérem, részvételi szándékát jelezze email-en Hermann Attilánál: hermann.attila@nmi.hu


Szerző: Hermann Attila