Varázslatos advent a Várkert Bazárban
2016. november 25. 13:48

Az adventi időszakban vagyis november 27-től Európa legnagyobb gyertyainstallációjával, kulturális, családi- és gyermekprogramokkal várja a Várkert Bazár a látogatókat: Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika táncjáték, Régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó december 24-ig.

A tavaly első alkalommal hagyományteremtő szándékkal megrendezett adventi programsorozatot idén nagyobb léptékben, a Várkert Bazárban és az Ybl Miklós téren rendezik meg. A rendezvénysorozat valamennyi korosztály számára kínál érdekes programot a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében. Az „Angyal zenéje gyertyafény” Régi korok karácsonya című kiállításon a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az „Énekeljünk víg örömmel” adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek fel minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt.

Az adventi vasárnapokon délután három és hét óra között varázslatos téli gyermekvilág elevenedik meg a Várkert Bazár Rendezvénytermében és az az előtti aulában, ahol a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek. Ugyanitt díszíthetnek mézeskalácsot vagy saját kezűleg készíthetnek szaloncukrot is, a legkisebbeket pedig interaktív gyermekjátszójában várják, de lesznek gyermekelőadások, koncertek és táncos programok is a kicsik számára.

Részletes program a Várkert Bazár honlapján olvasható.