VIII. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó
2015. november 18. 09:45

Több mint 120 vőfély, közel száz régi magyar településről érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2015. november 27-én és 28-án.

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a színes lakodalmi szokások bemutatása mellett legyen idő a vőfélyek szakmai továbbképzésére, ismerkedésre, szakmai kérdések megvitatására. A vőfélyek szakmai programjának idején a vőfélyfeleségek és a földesi asszonyok csigacsinálással múlatják az időt. 

 

Az érdeklődő közönség előtt november 28-án, szombaton kora reggel disznóöléssel nyitják a csárdát, és ettől kezdve vasárnap hajnalig szünet nélkül, több helyszínen zajlanak az események.

 

A nagyteremben vőfélyek, valamint népzenei és néptánc csoportok bemutatkozását, dramatikus népszokások felelevenítését láthatják az érdeklődők, az intézmény előterében pedig kézműves bemutatókkal várják a közönséget. Lesz még néprajzi előadás, hagyományos lakodalmi sütemények vására, borkóstolás, kopjafa állítása, faültetés, közös fotózás.


/storage/files/files/2015/vofelytalalkozo_program_doc_1_,pdf típusú fájlRészletes program