Tabuk nélkül - Vajon hogyan álmodik egy vak ember?
2016. április 04. 11:23

Az Újpalotai Szabadidő Központ új programot indít a XV. kerületben, melynek programvezetője Joszt László, aki fiatal felnőttként veszítette el látását. Ezt a programot azzal a szándékkal indítják, hogy a látó s nem látó emberek közötti kommunikációs szakadék csökkenjen s az előadás által közelebb kerülhessenek egymás megértéséhez és elfogadásához.

A Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló (LÁRESZ) Egyesület munkatársával való találkozás és beszélgetés során személyes élményt szerezhetnek a diákok a látássérült emberek használati tárgyairól, hétköznapjairól, és arról, hogyan lehet megküzdeni reménytelennek tűnő helyzetekkel. Az előadása alatt az ő személyes küzdelmeiről és felépüléséről is beszélget a fiatalokkal. Mesél a rehabilitációs intézményben betöltött munkájáról s a hallgatók megtudhatják, hogyan szerezheti vissza egy látását elvesztő ember az önállóságát.

Ezt a programot ingyenesen ajánlják, amely egy 45 perces osztályfőnöki óra keretein belül is megtartható. Áprilisi előadásra időpont-egyeztetés és bővebb információ: a 410-0836-os telefonszámon. Általános iskolák, középiskolák, gimnáziumok, pedagógusok jelentkezését várják a XV. kerületből!

 

Forrás: Csokonai Kulturális és Sportközpont