Színjátszók kerestetnek
2016. szeptember 20. 10:28

A Debreceni Művelődési Központ Főnix Diákszínpada és Alföld Gyermekszínpada felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet érző 15-20 és 10-14 éves lányok és fiúk részére az egész tanévben folyamatosan. Jelentkezni a két színpad közös próbatermében lehet, a Belvárosi Közösségi Házban, Debrecen, Kossuth u. 1. (bejárat a Gambrinusz átjáró felől), hétköznapokon (szerda kivételével) 17 és 18 óra között. Kezdőket és gyakorlottabbakat, debrecenieket és vidékieket egyaránt szeretettel várnak!

"Úgy gondoljuk, hogy nagyon sok olyan lány és fiú nem került be az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatára, akik változatlanul érdeklőknek a színjátszás iránt és mindenképpen szeretnének az érettségi után valamelyik színművészeti egyetemre, akadémiára, tanodába bekerülni. Elsősorban őket szeretnénk meghívni a Főnix Diákszínpadra, hiszen jelenleg is négy volt “főnixes” tanul a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Marosvásárhelyen és Kolozsvárott. Azt hisszük, mi is kellőképpen fel tudjuk készíteni őket a felvételire.

A Főnix Diákszínpad természetesen nem csak gyerekeknek és gyerekdarabokat játszik, hanem szeretnénk minél többször középiskolásoknak és felnőtteknek is maradandó színházi élményeket nyújtani, nekik szóló előadásokkal. Ezért mutattuk be 2014. március 25-én Erdős Virág darabját, a Merényletet, 2015 nyarán a világhírű Agota Kristof (a Nagy füzet szerzőjének) első darabját a John és Joe-t, 2016 nyarán pedig Karinthy-abszurdokat játszottunk a Campus Fesztiválon. Ezért kérjük barátainkat és a velünk szimpatizálókat: minél szélesebb körben ajánljanak bennünket, az előadásainkat is és a színpadi tagtoborzónkat is. Előre is köszönjük!" Várhidi Attila Csokonai-díjas művészeti vezető

Forrás: Debreceni Művelődési Központ