IV. Agora Koreográfus verseny és minősítő fesztivál
2016. október 04. 14:10

A Vértes Agorája az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért – Bányász Táncegyüttes partnerségével már negyedik alkalommal szervez koreográfus versenyt. A szakmai program az idén első ízben kiegészül a Martin György Szövetség által koordinált Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2016. című programmal, amely a legrangosabb hazai minősítő fesztivál egyik állomása. Az október 8-án zajló programra az egész ország területéről érkeznek neves közreműködők.

Program:


Délelőtt 10 órakor kezdődik a Martin György Néptáncszövetség által szervezett minősítő fesztivál.

Négy együttes méretteti meg magát:

- a Palóc;

- a Szökős;

- a Vasas és

- a Bányász Táncegyüttes.

16:00 óra után pedig a IV. Agora Koreográfus Versennyel folytatódik a program, amelyen hat együttes mutatkozik be kilenc koreográfiával.

- a Tata,

- a Csepel,

- a Veszprém-Bakony mellett

- a Pannónia, a Jászság és természetesen

- a Bányász Táncegyüttes is színpadra lép.

 

A zsűri döntése alapján állítják össze a gálaműsor programját, amely az eredményhirdetés után, 20:00 órakor kezdődik A Vértes Agorája nagytermében.

 

Főszerepben a néptánc egész nap, s ezt garantálja több mint háromszáz kitűnő táncos és zenész. Sok újdonságot, érdekességet hozott eddig minden évben a koreográfus verseny. Az együttesek különleges hang- és fénytechnikával, fantasztikus táncokkal, koreográfiákkal lepték meg a tatabányai közönséget, ezért érdemes bekapcsolódni és megnézni a versenyprogramot is.

 

Helyszín: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
Időpont: 2016. október 8., szombat, 13:00 óra!
Az esemény ingyenesen látogatható, a gálaműsor előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: A Vértes Agorája