Falunapozzunk Gerlán
2016. július 21. 13:15

Július 23-án érdemes lesz kiköltöznünk Gerlára. Egész napos és ingyenes programsorral készül a gerlai Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ. A falu ünneplésének apropójából a szombati nap reggeltől késő estig tartó vigadozásról szól majd. A rendezvény már reggel 10-kor elstartol, egy igazi kulináris kalanddal, a marhapörkölt-főző versennyel. 

A nap folyamán fontos szerephez jut a tánc is, mind a modern stílusokat, mind a hagyományokat kedvelők szájízének kedvező felhozatallal. A színház világa is tiszteletét teszi a falunapon, Komlóssy Katalin és Békefi László operettkóstolóval készül, a Csabai Színistúdió pedig vidám, bohókás öszeállítással tömte tele már jóelőre színészpalántái tarsolyát.

Az esti órák az önfeledt éneklés-táncolásba fordulnak át, amikor is először a Hevesi Happy Band dalaira, majd Bartus Gyula Retro disco-jára rophatjuk kifulladásig. A szervezők külön a lurkókra is gondoltak, színes gyermekprogramokkal, játékokkal. Rossz idő esetén sem kell csüggedni, hiszen ha az égi áldás rákezd saját muzsikájára, a színpadi programok beköltöznek az iskola tornatermébe.

Részletes program a Csabagyöngye Kulturális Központ honlapján olvasható.