Szekszárdi Szüreti Napok
2016. szeptember 12. 09:40

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, disco szórakoztatják a közönséget. Időpont: 2016. szeptember 15-18. 

A rendezvény fővédnöke:

 

Dr. Simicskó István
honvédelmi miniszter
 

A rendezvény védnökei:

 

Dr. Hoppál Péter
Emberi Erőforrások Minisztériuma,
kultúráért felelős államtitkár

 

Kis Miklós Zsolt
Miniszterelnökség,
agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

 

Győrffy Balázs
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
elnök

 

Dr. Dorkota Lajos
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal
elnök

 

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. A szombat esti folklórműsorban megválasztják a 2016. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viselik a kitüntető címet, és 2017-ben a rendezvény arcai lesznek.

A Borudvarban  szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.  Aki Szekszárdon tölti ezt a kellemes őszi hétvégét, visszatér majd újra s újra a kadarka és bikavér hazájába!