II. Országos Tojás Sokadalom – Tojásfesztivál
2016. május 26. 14:17

TojásfesztiválKecskeméten 2016. június 17-19. között minden a tojásról fog szólni: a Főtéren, a Kossuth téren és a Szabadság téren rendezik meg az egész hétvégés Országos Tojás Sokadalmat. 

A színes programok között szerepel tojástermelők és tojásdíszítők bemutatkozása, tanyai termelők és kézművesek vására, élő baromfiudvar, szalmajátszótér, kereki tojásfutam tojáskirály-választással, családi kézműves foglalkozások, a programokat pedig vasárnap este Rúzsa Magdi nagykoncertje zárja.

 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége és a Hírös Tojás közös rendezvényének fő attrakciója azonban a főzőverseny: ennek során rangos díjak elnyeréséért megmérettetnek egymással a tojásételek készítésében jeleskedő amatőr és profi szakács-csapatok.

 

A főzőversenyre invitáló felhívásra június 13-ig lehet jelentkezni a letölthető felhívás feltételei szerint, a mellékelt jelentkezési lapon.

 

/storage/files/files/Toj__sfesztiv__li_f__z__verseny_ki__r__s_2016,pdf típusú fájlTojásfesztivál 2016 - felhívás

/storage/files/files/TOJ__S__TEL_F__Z__VERSENY_NEVEZ__SI_LAP_2016_06_19,pdf típusú fájlTojásétel-főzőverseny jelentkezési lap

 

 Tojásfesztivál programja