Szociális szövetkezeti képzések közfoglalkoztatottaknak
2016. február 04. 10:11

KépzésA szociális szövetkezetek a foglalkoztatás következő lépcsőfokai lehetnek a nyílt munkaerőpiac felé a közfoglalkoztatásból kikerülő, munkatapasztalattal rendelkező munkavállalók számára. A szociális szövetkezetek gyakorlatának elterjesztése érdekében a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Szociális Szövetkezeti Koordinációs Osztálya szociális szövetkezeti menedzser címmel továbbképzési programot bonyolít le együttműködve az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel, illetve a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatósággal. 

 

A 48 órás képzés az ország hét helyszínén (Szeged, Pécs, Szombathely, Balatonalmádi, Miskolc, Debrecen, Budapest-Nagykovácsi) valósul meg 2016. január 11 – február 25. között. 

A képzésen részt vevő közfoglalkoztatottak többek között megismerhetik a szociális szövetkezetek alapításának és működésének jogszabályi környezetét, marketing és közösségfejlesztési ismeretekkel gazdagodhatnak, menedzseri készségeiket fejleszthetik.

 

A teljes hír a közfoglalkoztatási portálon olvasható.