Hamarosan megjelenik a Szín Közösségi Művelődés folyóirat közfoglalkoztatási száma
2016. június 03. 09:32

Szín 21/1. lapszámAz országos foglalkoztatási program tapasztalatairól és jó gyakorlatairól annak indulása óta minden évben a Szín Közösségi Művelődés folyóirat hasábjain ad számot a Nemzeti Művelődési Intézet. A folyóirat 21. évfolyamának nyitó lapszáma ezt a hagyományt folytatja, bemutatva a II. és a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Program folyamatait és kezdeményezéseit.

 

A lapszám hasábjain a 2016. március 1-jén indult IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz csatlakozott közfoglalkoztató kulturális háttérintézmények – a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA), a Magyar Nemzeti Levéltár, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. – vezetőinek köszöntői mellett a program keretében indult innovatív kezdeményezésekről, új lendületet nyerő közösségekről szóló írások olvashatók.

 

A mintaprogram indulása óta eltelt idő és a sikeresen elhelyezkedett egykori közfoglalkoztatottak karrierjének figyelemmel kísérése lehetővé tette, hogy a folyóiratban konkrét sikeres egyéni életutakat is bemutathasson a Nemzeti Művelődési Intézet.