Kérsemjéntől – Kérsemjénig mozgolódunk a Kapunyitogatón…
2015. szeptember 22. 15:00

A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodája és Kérsemjén Község Önkormányzatának együttműködésében 2015. szeptember 26-án szombaton 13.00 órai kezdettel rendezzük meg a 346 lelkes községben, a polgármesteri hivatal udvarában a Kapunyitogató Programot.

 

A közelmúltban Kérsemjén közösségeivel vettük fel a kapcsolatot, melynek eredményeként Kapunyitogató eseményt valósítunk meg együttműködve. Célunk, hogy a megkezdett közösségi folyamatot tovább erősítsük, a kérsemjéni lakosok számára világossá tegyük, hogy a térségünkben, a mindösszesen 346 lelkes kicsiny falucskájuk, Fehérgyarmat szomszédságában az élhető kistelepülések közé tartozik.

Küldetésünk a helyi kezdeményezések erősítése, a helyi cigányság kultúrájának, kézműves tevékenységének eredményeinek bemutatása, a magyar kultúra számos értékteremtő elemeivel: gasztronómia, (hagyományosan készített lecsók elkészítésével), magyar néptánc, bábosok, helytörténeti kiállítás szervezésével, a helyi civilek, a tanár nénik, a közösségekért dolgozók, a református lelkész és irodánk kollégáinak bevonásával.

 

Mudri Imre