Kapunyitogató Tündérfalván
2015. július 13. 10:26

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának koordinálásával 2015. június 27-én, szombaton Tiszainokán, a Művelődési Házhoz tartozó gyönyörű parkban gyülekeztek a helybéliek a Kapunyitogató Programra.

„Tündérfalva” hivatalos neve Tiszainoka, egy több mint 400 lakost számláló, szép kis falu, mely egy olyan vendégtől kapta ezt a nevet, aki hosszabb ideig a településen tartózkodott, és nagyon jól érezte ott magát.

 

 

Csak megerősíteni tudjuk, hogy méltán viseli ezt a nevet, hiszen egy összetartó, vendégszerető, igazi faluközösséget ismertünk meg, élén Szendreiné Kiss Erzsébet polgármester asszonnyal.

 

 

A programot izgatottan várták a családok, főként a gyerekek, de több nagyszülő is elkísérte az unokáját. A köszöntéseket követően a helyi tehetségek mutatkoztak be. Kapin Tibor egy vidám népmesével örvendeztette meg a jelenlévőket, majd Dudás Krisztina énekelt egy szép népdalcsokrot nagy sikerrel.

 

 

Ezt követően Vitéz László és a helyi gyerekek „közös produkciója” következett sok-sok nevetéssel, majd a „Méhkirálynő” című papírszínházi előadás.

 

 

A falu neves szülötte a ma is ott élő és alkotó Talamusz Rudolf festőművész, akinek kiállítása e program keretében nyílt meg; képei két hétig lesznek megtekinthetők a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

 

Az önfeledt együttlét estig folytatódott nagyon jó hangulatban, játszóházi foglalkozással, népi játékokkal és közös beszélgetéssel.

 

Kopasz Károlyné