Kapunyitogató Szent László napján, Ságújfaluban
2015. július 14. 11:03

2015. június 27-én, Szent László napján Ságújfalu a Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató rendezvénysorozatának helyszínéül szolgált.

Az esemény sok, helyi és környékbeli lakost vonzott, akik egy gazdag programsorozatnak lehettek részesei. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvükre való elfoglaltságot, műsorszámot.

 

 

A gyermekek nagy örömére fellépett a Kerek Perec Egylet, és ízelítőt adtak a népmesék világából. A helyi óvoda és általános iskola növendékei mutathatták meg a színpadon tehetségüket – többek között néptáncban.

 

 

Kapás Attila atya celebrálásával szabadtéri, ünnepi szentmisén vehettek részt a jelenlévők. Ezt követte a Nógrád Operett fiatal testvérpárjának színvonalas előadása. Beeri Szilvia és Benjamin ismert operetteket gyűjtöttek egy csokorba.

 

 

A nap folyamán fellépett az idén negyven éves Nógrád Táncegyüttes kamara csapata is, illetve Népi Iparművészek gyermekfoglalkoztató bemutatót tartottak.

 

 

Mindemellett – kísérő programként – a Ságújfalu témakörben meghirdetett rajzpályázat pályaműveit és a „Központban a gyermek” című fotókiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

 

A sátrakban szomjat oltó frisstőket és egyéb finomságokat lehetett kapni, vagyis palacsintát, gofrit, fagylaltot, töltött káposztát, debreceni kolbászt, szörpöt, bort.

 

A délután egyik különlegessége volt, hogy Szentes Attila polgármester a rendezvényen megjelent Lászlókat külön köszöntötte, és megajándékozta többek között Dénes Lászlót, a helyi általános iskola igazgatóját is.

 

 

 

A programsorozat fénypontja, a nap sztárvendége, a többszörös aranylemezes zeneszerző és előadó, Rácz Gergő volt. Koncertjével még tovább fokozta a hangulatot. Az éjfélig tartó utcabálon a Joker zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

 

Buga Marina