Kapunyitogató Programmal indult a hónap Újlőrincfalván
2015. július 13. 09:48

2015. július 4-én Újlőrincfalva községben nyíltak ki a kapuk. A megjelenésében egyedi Könyvtár, Információs és Közösségi Tér uniós támogatásból épült. A meleg ellenére sokan megjelentek a párszáz fős település lakosai közül az átadóünnepségen.

Az ünnepi köszöntők után a település polgármestere, Zsebe Zsolt, a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodájának módszertani referense, Dr. Kelemen Éva, valamint a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, Tőzsér Istvánné vágták át a nemzetiszínű szalagot, és ezzel megnyitották a lakosok előtt az új közösségi teret. A forró nyári napon színes programokkal várták a szervezők az idelátogatókat.

 

 

A Vocalissimo énekegyüttes igényes zenei előadásával kezdődött a programsorozat. Az ismerős dalok meghallgatása után közös zumbázásra invitálták a fiatalokat, az idősebbek pedig egy könnyű tornán vehettek részt. A programra kilátogató gyerekeket kézműves foglalkozás várta, és részt vehettek egy interaktív mesejáték előadásában is, ahol aktív szereplőjévé váltak a műsornak.

 

 

A helyi közösség egy könnyű nyári ebéddel is kedveskedett a program résztvevőinek a Jóléti-tó partján, mely a helyszíntől egy kellemes, rövid sétával volt elérhető. A nap könnyűzenei programmal zárult: népszerű slágereket, musical- és operett-részleteket hallhatott a közönség.

 

 

A Kapunyitogató Programsorozat következő állomása Bekölce lesz, ahol július 18-án várják a helyi és a környékbeli lakosokat.