Bekölcei Kapunyitogató
2015. július 14. 12:47

A Kapunyitogató Programnak Bekölce a soron következő állomása Heves megyében 2015. július 18-án.

A Bélapátfalva mellett fekvő, közel 600 fő lakosú település a Bekölcei-patak mentén, a Heves-Borsodi-dombság délkeleti határán, a Bükk nyugati előterében helyezkedik el.

 

Az egész napos programnak a Művelődési Ház és annak tágas udvara ad helyet. A nap folyamán különböző, változatos programokat kínálnak a szervezők. A délelőtt folyamán a Baba-Mama Életmód Alapítvány tart mozgásos foglalkozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

A Tűzmedve Hagyományőrző Kulturális Egyesület hagyományainkról tart előadást, ugyanakkor történelmi fegyverbemutatón, íjászaton és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt folyamatosan az idelátogatók.

 

Délután Varga Miklósné versekkel és elbeszélésekkel, az egercsehi asszonykórus dalokkal, a bekölcei óvodások zenés műsorral, a helyi szervezők pedig kemencében sült lángossal várják a közönséget.

 

A program zárásaként Szél Anikó és Sztaniszláv előadásában örökzöld musicaleket és operetteket hallgathatnak meg, majd a fiatalokat retro disco várja.

 

A program a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodájának és Bekölce Község Önkormányzatának együttműködésében valósul meg.

 

További információ:

Dr. Kelemen Éva

módszertani referens

Tel: +36 30-724-1054

Email: kelemen.eva@nmi.hu