Szemelvények a Szín – Közösségi Művelődés 18/2-es számából - Szeretetkapcsolatok
2013. június 19. 09:00

Megjelent a Szín – Közösségi Művelődés folyóirat 18/2-es, jubileumi lapszáma. Az alábbiakban részletet olvashatnak Závogyán Magdolna főszerkesztői bevezetőjéből.

"Nagyon megörültem Gelencsér Katalin mostani SZÓKINCSTÁRba szerkesztett anyagának, amelyben a családdal foglakozik. Ezt tartom az emberi kapcsolatok legfőbb alapjának. Innen indul minden. Ha a család rendben van, akkor a lélek rendben van. Ha a lélek rendben van, akkor kiegyensúlyozottan, magabiztosan igazodunk el a zűrzavaros világban. Helyén tudjuk kezelni az életünket. El tudjuk választani benne az ocsút a búzától, és minden lelkiismeret-furdalás nélkül ki is tudjuk dobni azt.
Egyetlen perc sem elvesztegetett idő, amelyet az ember a családjával tölthet. Az anya a gyermek számára az örök megtartó erő, az otthon melege, az apa a lendítő erő. Az anya a szív, az érzelem, az apa a gondolat, az akarat, a döntés, a törvény képviselője, a védelem. A fiú az apjától, a lány az anyjától lesi el a nemi magatartást. Fontos, hogy a gyermek jól és jótól tanulja ezt meg.
A család az emberi együttélés csodás találmánya, a társadalom alapja. A családban születnek a legfontosabb szeretetkapcsolatok."

Az írás folytatását a Szín – Közösségi Művelődés 18/2-es lapszámában olvashatják.

A lap megrendeléshez kattintson az alábbi linkre.
MEGRENDELŐ
Szín – Közösségi Művelődés 18/2 - Tartalomjegyzék