Nógrádi Megyenapra látogat a Vándortérkép
2016. szeptember 14. 10:04

Nógrádi Megyenapra látogat a Vándortérkép

2016. szeptember 17-én Balassagyarmaton rendezik meg a  X. Nógrádi Megyenapot. Az értékőrző rendezvényen ismét látogatható lesz a Magyar Értékek Vándortérképe és Vándorkódexe is – a Nemzeti Művelődési Intézet látványos országjáró köztéri installációja lehetőséget ad a rendezvény látogatóinak arra, hogy kifejezzék kötődésüket a helyi és nemzeti értékekhez.

Az egész napos rendezvényt 9.45 perces kezdettel Dr. Dukai Miklós a Belügyminisztérium helyettes önkormányzati államtitkára és Skuczi Nándor a közgyűlés elnöke és Medvácz Lajos polgármester nyitja meg.

A látogatók a kikapcsolódás és szórakozás mellett – a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által kísérőrendezvényként szervezett – III. Nógrád Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás standjainál a közfoglalkoztatottak világáról szerezhetnek ismereteket.

Az egymást váltó, gazda programkínálat mellett az érdeklődők, betérhetnek a „Nógrádikum” udvarba, ahol közel 50 nógrádi érték mutatkozik be az arra járóknak, illetve megtekinthetik a Nemzeti Művelődési Intézet által kiállított Magyar Értékek Vándortérképét és Vándorkódex, a kisebbek pedig játszhatnak a Hungarikum Játszóházban.

A zenerajongók 16.00 órától a Csík zenekar, 19.00 órától pedig a Bikini együttes koncertjét élvezhetik a látogatók.

 

/storage/files/files/Plak__t__1_,pdf típusú fájlX. Nógrádi Megyenap programja...