Helyből Jobb! szakmai fórumsorozat a Helyi Termék Éve Program folytatásaként
2016. szeptember 29. 12:10

Helyből Jobb! szakmai fórumsorozat a Helyi Termék Éve Program folytatásaként

A Földművelésügyi Minisztérium céljai között továbbra is kiemelt jelentőségű a jó minőségű, biztonságos élelemmel történő élelmiszerellátás, a helyi termékek és élelmiszerpiacok megerősítése. Ezért a szaktárca a 2015-ben útjára indított Helyi Termék Éve Program folytatásaként Helyből Jobb! néven megújult tematikával tovább folytatja országjáró rendezvénysorozatát. A szakmai fórumok kiemelt célja a szakmai ismeretek bővítése, mélyítése, illetve a felmerülő kérdések megválaszolása. Az országos programsorozat idén 2016. december 2-áig tart, melynek első állomása Kecskemét. Időpont: 2016. október 12. 

A szakmai fórumok állandó programja és előzetes helyszínei:

 

10:00 Megnyitó, köszöntő

 

10:10 A kistermelői élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályozása, a helyi termelői piaci értékesítés feltételei

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

10:45 Helyi élelmiszerek jelölési  szabályai

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

11:10 Nemzeti Parki Termék védjegyrendszer – a helyi terméknek lelke van 

Földművelésügyi Minisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály

 

11:30 Szünet – büfé

 

12:00 A rövid ellátási láncok támogatási lehetőségei a Vidékfejlesztési Programból  

Miniszterelnökség, Agrár-Vidékfejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkárság

 

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

13:00 Hagyomány, érték, helyi termék 

Nemzeti Művelődési Intézet

 

13:20 Kerekasztal beszélgetés (Helyi jó példák bemutatkozása, kérdések az előadókhoz)

 

/storage/files/files/Megh__v_____ltal__nos_Helyb__l_Jobb__szakmai_f__rum_2016_10_06_jav,pdf típusú fájlRészletes program és regisztráció