Aláírta a IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program hatósági szerződését a Nemzeti Művelődési Intézet
2016. február 29. 20:41

Aláírta a IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program hatósági szerződését a Nemzeti Művelődési Intézet

Február 29-én délelőtt a Nemzeti Művelődési Intézetben aláírták a IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program megvalósításáról szóló hatósági szerződést. A Budapest Főváros Kormányhivatala és a Nemzeti Művelődési Intézet között létrejött szerződés a Belügyminisztérium által a Kulturális Közfoglalkoztatási Program folytatásához nyújtott támogatás felhasználásának részleteit rögzíti.

A dokumentumot a Nemzeti Művelődési Intézet részéről Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója, Nagy Márta gazdasági igazgató és Petőné Vizi Valéria, a Kiemelt Programok Főosztálya főosztályvezetője látta el kézjegyével.

A szerződés értelmében a Nemzeti Művelődési Intézet negyedik alkalommal indíthatja el a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot, melyhez a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programja biztosítja a feltételeket. A támogatásnak köszönhetően 2016. március 1. és 2017. február 28-a között 6100 fő foglalkoztatott részvételével valósulhat meg az értékteremtő Kulturális Közfoglalkoztatási Program negyedik szakasza. A Nemzeti Művelődési Intézet 8 813 951 685 Ft vissza nem térítendő célzott támogatásban részesül a megvalósításra.

 

A kulturális közfoglalkozatás célja, hogy a közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi kulturális események megvalósításához, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.