A 2016. év KÓTA díjazottjai
2016. október 20. 12:44

A 2016. év KÓTA díjazottjai

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA 2004-ben azzal a szándékkal alapította a KÓTA-díjat, hogy megköszönje mindazoknak a fáradozását, akik hosszú ideje elkötelezetten szolgálják a magyar kórus és népzenei életet. Minden évben 12 kategóriában adják át a díjakat: karnagyoknak, kórusoknak, kórusénekeseknek, zeneíróknak, tanároknak, népzenészeknek, nemzetiségi együtteseknek, mecénásoknak, zeneszerzőknek, valamint posztumusz kategóriában azoknak a kiváló kollégáknak, akik már nem lehetnek közöttünk.

Idén, 2016. október 8-án a zene világnapja tiszteletére rendezett hangversenyen kerültek a KÓTA-díjak ünnepélyes átadására. Ezzel is megköszönve a kitüntetettek tevékenységét, az éneklő közösségekért végzett munkáját, odaadó lelkesedését tudván tudva, hogy milyen nagy kincse is ez mai világunknak.

Idén munkatársunk, Dohorné Kostyál Zsuzsanna néprajzkutató, művelődésszervező, a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának vezetője is a díjazottak között szerepelt. A megyei iroda vezetőjeként, korábban a Megyei Művelődési Központ vezető munkatársaként, a népzenei kultúra összefogója, rendezvények, minősítések, továbbképzések szervezője. A népzenei hagyományok őrzéséért, továbbadásáért, kiemelkedő, közösségért végzett munkájáért Mecénás kategóriában KÓTA-díj elismerésben részesült.

 

A díjazottaknak gratulálunk!

 

A díjazottak névsora /storage/files/files/2016/2016___vi_K__TA_d__jazottak_n__vsora,pdf típusú fájlitt található.