Kulturális Útvonalak az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének ülésén
2016. június 02. 15:15

Kulturális Útvonalak az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének ülésénAlfredas Jomantas, a Kulturális Útvonalak Kibővített Részleges Megállapodásának (EPA) igazgatótanácsi elnöke és Stefano Dominioni, a Kulturális Útvonalak Európai Intézetének igazatója is részt vettek az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének (UNWTO) 60. Európai Bizottsági ülésén, mely május 25-26-án került megrendezésre a litván fővárosban, Vilniusban.

Az ülés során az UNWTO főtitkára, Taleb Rifai tárgyalt a Kulturális Útvonalak program képviselőivel a két szervezet közti együttműködésről, ezen belül egy hivatalos együttműködési memorandum megírásáról is. Szó esett egy új, közös turisztikai program kezdeményezéséről is a Föníciai útvonal kapcsán, valamint a kulturális utak menedzsereinek képzésére irányuló közös projektek lehetőségéről.

 

Az eseményen részt vett az Európai Tanács Titkársága, lehetőséget kapva arra, hogy az ülésen résztvevő számos európai delegáció – mind EPA-tagok, mind a megállapodáshoz még nem csatlakozott államok – körein belül ismertessék és népszerűsítsék a Kulturális Útvonalak programot.

 

Az UNWTO 2015 óta megfigyelői státuszban vesz részt az EPA-ban. Az EPA idei éves Konzultatív Fóruma is a litván fővárosban lesz megtartva október 26-28-án.

 

 

Forrás: Culture-routes.net