Konzultatív fórum Vilniusban
2016. október 25. 10:28

Az Európa Tanács Kulturális Útvonalainak Konzultatív Fóruma idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre Litvánia fővárosában, Vilniusban 2016. október 26-27. között. 

A Fórum az Európa Tanács Kulturális Útvonalainak legfontosabb rendezvénye, amely alkalmat nyújt tapasztalatcserére, új kihívások felvázolására, a megtett út értékelésére. A Fórum egyben alkalom vitára, új gyakorlatok számba vételére, új kezdeményezések bemutatására, partneri viszonyok létrehozására. Az idei Fórum két téma köré szervezi műhelyfoglalkozásait: az egyik lehetséges új partnerek, országok, régiók keresését vetíti elő, a másik új témák, gyakorlatok kifejlesztését és alkalmazását szorgalmazza a következő területeken: ipari és tudományos örökség, európai történelem, integráció, táj és örökség, művészet és építészet, új közönség elérése innovatív kommunikációs eszközök alkalmazása által, új pénzügyi források keresése, fenntartható és mindenki számára hozzáférhető útvonalak kialakítása.

A Fórumon a litván nemzeti, regionális és helyi hatóságok, a kulturális útvonalak, a pályázó útvonalak, nemzetközi szervezetek és uniós intézmények képviseltetik magukat, valamint számos egyetemi tanár, szakértő és turisztikai szakember vesz részt. Magyarországot a Nemzeti Művelődési Intézet delegációja képviseli.

Angol nyelven