Rólad, rólunk, értünk!

Időpont: 2014. szeptember 23. 10:00 - 2014. szeptember 23. 12:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - tanácskozás
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Dél-Alföld, Békés

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája

Cím:

5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

Telefonszám:

.

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.

Intézmény (szervező):

Csabagyöngye Kulturális Központ, Pataky terem

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

csabagyongye.com

Beszélgetések közművelődési szakembereknek, a közművelődés aktualitásairól, a Közművelődési Kávézóban. A programsorozat a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája szervezésében jön létre, a megye aktív közművelődési szakemberei számára.

A kötetlen aktivációs program lehetővé teszi, hogy a kiválasztott témákkal kapcsolatos innovációk és irányelvek eljussanak a települési művelődési házakhoz - a közművelődési szakemberek és a kulturális célú civil szervezet munkatársai segítségével. A Közművelődési Kávézó célja tehát az információ és az attitűd átadása, megosztása a közművelődés szereplőivel.

 

Az esemény a World Café módszeréhez hasonló elven működik, így minden alkalommal más-más téma köré fonódik a beszélgetés, amelyre a résztvevők közösen, egy szakértő moderátor segítségével keresik a választ.

 

Az első találkozás 2014. szeptember 23-án 10 órai kezdettel, a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében lesz. A kötetlen találkozón elsőként Dr. Tóthné Bodor Anita, a Nemzeti Művelődési Intézet Országos Felnőttképzési Szakmai Központjának vezetője mutatja be a központot, valamint beszámol az új OKJ-s képzésekről, többek között a közművelődési szakember képzésről.

 

A program keretében a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének tradicionális értékeit is megismerhetik a résztvevők, valamint Körösi Mihály, a mezőberényi értéktár elnöke bemutatja a város értékeit. A két bemutatkozást gasztronómiai program kíséri, ahol a kollégák megkóstolhatják a berényi kolbászt, szódát, mákos gubát és öregtarhonyát.