Aktuális információk

Hamarosan megjelenik a Szín Közösségi Művelődés folyóirat 2016-os közfoglalkoztatási lapszáma

 

Az országos foglalkoztatási program tapasztalatairól és jó gyakorlatairól annak indulása óta minden évben a Szín Közösségi Művelődés folyóirat hasábjain ad számot a Nemzeti Művelődési Intézet. A folyóirat 21. évfolyamának nyitó lapszáma ezt a hagyományt folytatja, bemutatva a II. és a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Program folyamatait és kezdeményezéseit.

 

Tovább a kapcsolódó hírre

 

................................................................................................................

 

Elindult a negyedik Kulturális Közfoglalkoztatási Program

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma negyedik alkalommal indította el a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot március elsejétől, amelynek keretében a Belügyminisztérium által biztosított 12,1 milliárd forint keretösszegből 8333 résztvevő foglalkoztatására nyílik lehetőség kulturális területen

 

Tovább a kapcsolódó hírre

 

.........................................................................................................

HAMAROSAN INDUL A IV. KULTURÁLIS KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM

 

A Belügyminisztérium elfogadta a Nemzeti Művelődési Intézet IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program indítására benyújtott kérelmét, így az országszerte több ezer álláskeresőnek a kultúra és közművelődés területén átmeneti foglalkoztatást nyújtó program várhatóan 2016. márciusban újra elindul.

 

Tovább a kapcsolódó hírre

 

Megyei irodák elérhetősége:

 

/storage/files/files/2016/megyei_irodavezetok_kontakt_2016_02_23_honlapra,xlsx típusú fájlElérhetőségek 2016

 

 

.................................................................................................................................

 

 A leggyakrabban felmerülő kérdésekkel kapcsolatban összeállítottunk egy tájékoztatót, melyet itt tölthet le:

 

/storage/files/files/2016/IV_kozfog_GYIK_honlapra_2016,doc típusú fájlGyakran Ismételt Kérdések 2016


 

.................................................................................................................................

 

Archívum, már nem aktuális információk

 

November 1-jétől elérhető a IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program partnerségi felhívása

 

A Kulturális Közfoglalkoztatási Program tervezett folytatása érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet az előző évek gyakorlatát követve várja a lehetséges partnerek regisztrációját. Az előzetes regisztráció célja annak felmérése, hogy a kulturális alapellátás kiterjesztése érdekében Magyarország önkormányzatai és kulturális szervezetei milyen létszámkerettel kívánnak bekapcsolódni az értékteremtő közfoglalkoztatási programba.

A IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program a tervek szerint 2016. március 1-jén kezdődik és 2017. február 28-án fejeződik be. A tervezett közfoglalkoztatási program a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programjának köszönhetően valósulhat meg a támogatási döntés és a hatósági szerződés aláírását követően.

Kérjük, hogy amennyiben partnerként részt kíván venni az újabb programban, akkor 2015. november 1-15-e között jelezze azt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével.

 

Tovább

 

.................................................................................................................................

Március 2-án délután a Nemzeti Művelődési Intézetben az intézmény vezetői aláírták a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Program megvalósításáról szóló hatósági szerződést. A Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Művelődési Intézet között létrejött szerződés a Belügyminisztérium által a Kulturális Közfoglalkoztatási Program folytatásához nyújtott támogatás felhasználásának részleteit rögzíti.


A dokumentumot a Nemzeti Művelődési Intézet részéről Polyák Albert szakmai igazgató, a Nemzeti Művelődési Intézet általános főigazgató helyettese, Zotterné Boda Erzsébet gazdasági igazgató, Kárpáti Árpád, a Kiemelt Programok Főosztálya főosztályvezetője, valamint Sonkoly János, Ellátási és Vagyongazdálkodási Főosztály főosztályvezetője látta el kézjegyével.

 

A szerződés értelmében a Nemzeti Művelődési Intézet harmadik alkalommal indítja el a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot, melyhez a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programja biztosítja a feltételeket. A támogatásnak köszönhetően 2015. március 1. és 2016 február 29-e között 6100 fő foglalkoztatott részvételével valósulhat meg az értékteremtő Kulturális Közfoglalkoztatási Program harmadik szakasza.

 

A foglalkoztatási program küldetése, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi rendezvények megvalósításához, a helytörténeti gyűjtemények bővítéséhez, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.

  

...........................................................................................................................................

 

 Elérhető a partneréségi felhívás a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz

A Kulturális Közfoglalkoztatási Program lehetséges folytatása érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet várja a lehetséges partnerek regisztrációját. Kérjük, hogy amennyiben partnerként részt kíván venni az újabb programban, akkor 2015. január 15-25. között jelezze azt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével.

 

A szándéknyilatkozat ezen a linken érhető el.

 

A programhoz való csatlakozás feltétele:

- Minden települési önkormányzat, valamint a létesítő dokumentuma szerint alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató szervezet vállalása arra vonatkozóan, hogy az OSAP 1438 jelentést a 2014. évi közművelődési tevékenységről 2015. március 1-ig teljesíti.

- Egy szervezethez maximum 3 fő kulturális közfoglalkoztatott kerülhet a programon belül.

- A szervezet vállalja, hogy a számára meghatározott kulturális közfoglalkoztatotti létszámkeretet a program indulását követő 30 napon belül feltölti.

Amennyiben ezen feltételeket a partnerszervezet nem vállalja, illetve nem teljesíti, abban az esetben nem lép hatályba az együttműködési megállapodás. Így a szervezet nem vehet részt a programban, illetve kizárja magát az elkövetkező kulturális közfoglalkoztatási programból.

Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy az országos hatókörű szervezetek, melyek az alapdokumentumuk szerint több telephellyel rendelkeznek, telephelyenként tölthetik ki a szándéknyilatkozatot.

Amennyiben a programmal vagy a szándéknyilatkozat kitöltésével kapcsolatban kérdése van, kérjük, forduljon a Kiemelt Programok Főosztálya munkatársaihoz a kiemeltprogramok@nmi.hu e-mail címen.

Együttműködését előre is köszönjük!

 

.......................................................................................................................................................................

 

II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program 

A Belügyminisztérium döntése alapján a Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérszervezeteként szeptember 1-jétől újra elindította a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot

Tovább olvasom

 

Aláírta a hatósági szerződést a Nemzeti Művelődési Intézet

Augusztus 18-án a Nemzeti Művelődési Intézetben aláírták a II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program megvalósításáról szóló hatósági szerződést. A Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi Központ és a Művelődési Intézet között létrejött szerződés a Belügyminisztérium által a Kulturális Közfoglalkoztatási Program folytatásához nyújtott támogatás felhasználásának részleteit rögzíti.

Tovább olvasom

 

Várhatóan szeptember 1-jén indul a II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program

 

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója július 29-én szakmai, tájékoztató megbeszélésre hívta az intézet megyei módszertani irodahálózatának vezetőit a II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program tervezett indulásával kapcsolatban.

 

Tovább olvasom