I. Kulturális Piac és Komárom-Esztergom Megyei Módszertani Roadshow

Időpont: 2014. szeptember 20. 10:00 - 2014. szeptember 20. 18:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - tanácskozás
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Közép-Dunántúl, Komárom-Esztergom

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája

Cím:

2800, Tatabánya, Fő tér 4.

Telefonszám:

.

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

Intézmény (szervező):

A Vértes Agorája

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

www.nmi.hu

2014. szeptember 20-án kerül megrendezésre az I. Kulturális Piac és Komárom-Esztergom Megyei Módszertani Roadshow Tatabányán a Vértes Agorájában (2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1) 10.00 és 18.00 között. Az I. Kulturális Piac a Vértes Agorája és a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának együttműködésében valósul meg.

 

A Kulturális Piac célja, hogy lehetőséget teremtsen Tatabánya város és a megye kulturális intézményeinek, művészeti csoportjainak, közösségeinek a bemutatkozásra. A rendezvény színes, mozgalmas, újszerű megjelenést kínál, minden kultúrafogyasztónak, felhasználónak és szervezőnek. A Vértes Agorájában és az Agora környékén kialakított standoknál egy-egy művészeti csoport, kulturális intézmény mutatkozik be.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája a Vértes Agorájával együttműködve, 2014. szeptember 20-án rendezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Módszertani Roadshow első workshopját a Vértes Agorájában (2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) 10.00 és 18.00 óra között.

 

A Módszertani Roadshow célja a helyi értékekre, erőforrásokra, érdeklődési körre, ötletekre építve a helyi közösségi kezdeményezések (művészet, kézművesség, szabadidő, hagyományőrzés, kreatív ipar) segítése, mentorálása. A roadshow első állomásán a megyében már elindult vagy induló jó példákat, gyakorlatokat kívánjuk bemutatni az érdeklődők számára. A résztvevőknek az előadásokat követően a helyszínen kialakított standoknál lehetőségük lesz további információkat kérni a bemutatkozó intézményektől, szervezetektől, csoportoktól. A módszertani előadások során az érdeklődők megismerhetik többek között a Vértesszőlősi Közösségi Ház „Ádventi Sütiház” című kezdeményezését, a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság helyi társadalomfejlesztésben végzett munkáját, a Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület Hagyomány és Innováció című kezdeményezését.

A Módszertani Roadshow lebonyolítója a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája (2800, Tatabánya, Fő tér 4.).

 

A nap zárásaként Gálaműsor várja a látogatókat, a meghívott szakembereket, valamint a Kulturális Piacon megjelent szolgáltatókat. A fellépők között megyei zenei és táncos csoportok mutatkoznak be. A teljesség igénye nélkül az est során bemutatkozik a Bányász Mazsorett Együttes, a Liget Line Dance, a Várgesztesi Vagányok, a Győri Filharmonikusok és a Silhouette Balett csoport.

 

További információ a Módszertani Roadshow-ról:   További információ a Kulturális Piacról:

Pálmai Éva                                                                Seffer Edina

Tel.: 30/207-0696                                                      Tel.: 30/618-1665

E-mail: palmai.eva@nmi.hu                                      E-mail: seffer.edina@avertesagoraja.hu

 

Mindenkit szeretettel várunk a programra!

 

Meghívó