Natúrparki szakmai műhelyek
2016. november 11. 08:23

A Herman Ottó Intézet műhelysorozatot indít a magyarországi natúrparkok négypilléres modell mentén végzett szakmai tevékenységének erősítése, a 2016 tavaszán elfogadott natúrparki fejlesztési koncepció végrehajtásának elősegítése érdekében. Az első szakmai műhelyen a natúrparki turizmus témakörét járják körbe. Felkért előadóik Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója és Pénzes Erzsébet, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke. A rendezvénynek 2016. november 23-án a Herman Ottó Konferencia Központ ad otthont. A natúrparki szakmai fórumot a Vidékstratégia 2016 konferenciasorozat, Szelíd térségfejlesztési nap című rendezvényhez kapcsolódva szervezik.

A sorozat folytatásában a Koppány-patak ökológiai helyzetéről, a Koppányvölgyi erdőterületek állapotáról, lehetséges erdőtermészeti célkitűzésekről és további érdekes kutatási eredményekről tájékozódhatnak a Koppánvölgyi Natúrparkba látogatók november 25-én. Az egész napos program során a Herman Ottó Intézet szakemberei a vizes élőhely-rehabilitációs tervezési eredményeiről továbbá a natúrparkok helyzetéről tartanak előadást.

A műhelysorozat harmadik rendezvényét, a környezeti nevelési szakmai műhelyt 2016. december 2-án Tényőn szervezik, a Pannontáj–Sokoró Natúrpark munkaszervezetével, a Pannontáj–Sokoró Közhasznú Egyesülettel együttműködésben.

 

A részletes program a Herman Ottó Intézet honlapján olvasható.