Műhelykonferencia Vámospércsen

Időpont: 2016. március 02. 14:00 - 2016. március 02. 17:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - konferencia
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Észak-Magyarország, Hajdú-Bihar

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája

Cím:

4024 Debrecen, Piac utca 26/A. I. emelet

Telefonszám:

.

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

Vámospércs, Polgármesteri Hivatal, Béke utca 1 sz.

Intézmény (szervező):

Polgármesteri Hivatal

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

2016. március 2-án „A közösségi hálózatok kialakulásának előnyei a helyi gazdaságfejlesztésben” címmel a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központtal közösen a „Királyok, fejedelmek útja” program keretében műhelykonferenciát rendez Vámospércsen. 

Bár Vámospércs több mint 700 éves múltra visszatekintő település, történelmében mégis a legfontosabb dátum 1605. december 12., amikor Bocskai István letelepítette a hajdúkat a „Hajdú Magna Chartának” is nevezett Korponai kiváltságlevelében. E tény joggal emeli e települést a hajdúvárosok közé – annál is inkább, mert 2001-ben sikerült újra visszaszereznie a városi rangot. Azóta egyre inkább központi szerepet tölt be Dél-Nyírség több települése életében. Ez is indokolttá teszi, hogy a „Királyok, fejedelmek útja” program keretében kirajzolódó Bocskai útban érdekelt települések számára meghirdetett műhelykonferencia ez alkalommal Vámospércsen kerüljön megrendezésre.

 

A rendezvény közvetett célja, hogy hozzájáruljon a hajdúvárosok körében formálódó hosszú távú közösségépítő, kulturális és turisztikai fejlesztési programhoz a „Királyok, fejedelmek útja” program eddigi eredményeivel. Közvetlen célja annak bemutatása, hogy a helyi értéktárak kialakításában és a helyi gazdaságfejlesztésben milyen szerepe van, lehet a helyi közösségeknek.

 

A műhelykonferencia kivételessége abban rejlik, hogy egy helyi értéktár bizottság munkáján keresztül nyújt segítséget, ötletet a helyben lévő humánerőforrás kapacitások hasznosítására, formál szemléletet a helyi értékek jövőbeni hasznosulása vonatkozásában; emellett ismerteti, hogy az ember és környezete kölcsönhatásait leíró, megrajzoló kognitív térkép, mint módszer hogyan hasznosítható a helyi értékek feltárásában és a turisztikai attrakciófejlesztésben.

 

 

/storage/files/files/meghivo_V__mosp__rcs_2016_03_02__,pdf típusú fájlLetölthető meghívó a programmal…

 

Jelentkezés a fórumra…

 

 

Katona Mária