Lezárult A "Kulturális Szakemberek Továbbképzése Békés Megyében" Című Projekt
2015. szeptember 29. 15:29

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a Nemzeti Művelődési Intézet öt konzorciumi partner együttműködésével valósította meg a TÁMOP-3.2.12-12/1-2012-0019 azonosító számú a "Kulturális szakemberek továbbképzése Békés megyében" című projektet. A 2013. szeptember 1-jétől 2015. június 30-ig tartó projekt az Európai Unió 27 600 000 Ft összegű pályázati támogatásának köszönhetően valósult meg.

A program keretében Békéscsaba, Kétsoprony, Mezőberény, Szabadkígyós és Vésztő településein dolgozó kulturális szakemberek számára valósultak meg továbbképzések. A képzéseken történő részvétel alapvető célja volt, hogy a képzésekbe bevont munkatársak saját szakmai területükön a megszerzett tudást kamatoztassák. A választott képzések igazodtak az egyes intézmények profiljához, stratégiai terveihez. A színvonalas szolgáltatásnyújtás érdekében a hat konzorciumi partner 23 munkatársa hat különböző típusú akkreditált, tanfolyamjellegű szakmai továbbképzésen, OKJ-s, iskolarendszeren kívüli formában, kulturális területre vonatkozó szakképesítést adó képzéseken vett részt.

A projekt konzorciumi partnereinél foglalkoztatott kulturális szakemberek az alábbi képzéseken vettek részt:

 

Nemzeti Művelődési Intézet – angol nyelvi képzés

Orlai Petrics Soma Kulturális Központ, Mezőberény – Segédkönyvtáros, Közművelődési szakember I., Angol nyelvi képzés

Általános Művelődési Központ, Szabadkígyós – Közművelődési szakember I.

Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Vésztő – Múzeum vezetői ismeretek

Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba – Angol és német nyelvi képzés, Múzeum vezetői ismeretek, Uniós projekttervezés, pályázatírás és Uniós projektek sikeres megvalósítás (menedzselése)

Kétsoprony Község Önkormányzata – Angol nyelvi képzés

 

A képzések szervesen kapcsolódtak az egyes intézmények szolgáltatásfejlesztési kínálatához, így a projektben részt vevő munkatársak a megszerzett tudást és kompetenciákat hatékonyan be tudják majd illeszteni a jelenlegi tevékenységi körükbe és az új tudásanyag birtokában aktívan részt tudnak venni a kulturális élet tervezésében.