Kezdeményez, bátorít, aktivizál, kérdez, összehoz, moderál …
2014. november 10. 10:07

Ezekre a tevékenységekre és még sok más közösségi szerepre készíti fel a közösségi mentorképzés a résztvevőket.

A 90 órás képzés 6 hétvégén át zajlik, október végétől január közepéig. Ezeken a hétvégéken a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodáját veszik birtokba a helyi aktív emberek, akik Mezőkeresztesről, Sajóládról, Tiszalúcról, Kistokajból, Bőcsről, Hidasnémetiből és Miskolc Avas városrészéből érkeznek hozzánk.

 

 

 

A tizenöt fő között kistelepülési művelődésiház-vezető, civil szervezet önkéntese, mélyszegénységben élőkkel foglalkozó, közösségi megoldásokat kereső szociális szakember és IKSZT-munkatárs egyaránt megtalálható. Ez a sokszínűség, a nagyon különböző szervezeti, intézményi háttér is hozzájárul ahhoz, hogy az oktatók mellett egymástól is módjuk van tanulni a képzésre érkezőknek.

 

 

 

 

A közösségfejlesztési modulokon kívül felnőttképzési modult is tartalmaz a tematika. Nemcsak a hallgatók, hanem az oktatók is többféle szakmából érkeztek a közösségfejlesztés, a közösségi megoldások területére. Így a helyiek bevonása, aktivizálása és ennek jó példái mellett a közösségi vállalkozás, a gazdasági élet közösségi alapú megszervezésének lehetőségeivel is megismerkednek az érdeklődők a képzés során.

 

Szerző: Szendrei Andrea