Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája

Véget ért az idei Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat
2016. december 15. 09:32

Idén a szokottnál későbbi időpontban, 2016. november 11. és december 12. között - közel a magyar nyelv napjához - rendezték meg a Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlatot, amely az 1950-es évek elejétől kezdve a megye képző- és iparművészeti életének legfontosabb seregszemléje.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája, a Debreceni Művelődési Központ és a VOKE Egyetértés Művelődési Központja közös szervezésében megvalósuló kiállításon 2016. december 12-ig, 73 alkotótól 88 alkotás volt látható.

A  tárlatot ez alkalommal is tartalmi és technikai sokszínűség jellemezte, mely mind az amatőr, mind pedig a hivatásos alkotók számára egyaránt kínált bemutatkozási lehetőséget. Idén 172 alkotótól összesen 418 alkotás érkezett.

Az idén felújított Belvárosi Galériában megrendezett kiállításon az egyéni alkotók mellett 5 alkotóközösség is képviseltette magukat. A közönség többek között számos grafikát, kollázst, festményt, fotót, és szobrot is megtekinthetett.

Az esemény minden évben nagy népszerűségnek örvend. Ebben az évben 1200 látogatója volt a tárlatnak. Reméljük ez a népszerűség mind a művészek, mind pedig a közönség részéről a jövőre nézve is töretlen marad.

 

Majláth Orsolya
szakmai asszisztens