Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája

Varázsmező – Játszóház a legkisebbeknek a Jaminai Közösségi Házban
2016. december 15. 10:48

A Nemzeti Művelődési Intézet IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Programjának partnere, a Csabagyöngye Kulturális Központ tagintézményében, a Jaminai Közösségi Házban keltette életre Császár Orsolya közösségi munkás a Varázsmező Baba-Mama Klubot. A klub heti több alkalommal tartja foglalkozásait. A legutóbbi 2016. december 6-án zajlott.

A Jaminai Közösségi Házban hetente több alkalommal is szerveznek babaprogramokat. Hétfőnként a Baba-Mama Klub vagy Hevesi Imre, zenész-előadóművész Varázsének foglalkozása, szerdán és pénteken Babajátszó, kedd délelőttönként a Varázsmező kézműves játszóház várja a babákat-mamákat. A Varázsmezőn minden alkalommal más-más technikát próbálhatnak ki a résztvevők. Ujjal, kézzel-lábbal festenek, gyümölcsökkel, zöldségekkel, kupakkal nyomdáznak vagy egyszerűen csak az adott évszakhoz kapcsolódó színezőkkel foglalatoskodhatnak a kicsik.

 

A kézműves foglalkozások mellett, természetesen mindig jut idő a játékra, zenére és táncra is. A legutóbbi eseményen, december 6-án különleges meglepetésben volt része a Varázsmező pöttöm résztvevőinek. A gyerekek éppen a mikulásos színezők festegetésével voltak elfoglalva, amikor betoppant a Mikulás. Elénekelték neki közösen a „Hull a pelyhes fehér hó” című dalocskát, majd a Mikulás bácsi minden kisgyermeket egyenként megajándékozott egy-egy csomaggal. A csillogó szemecskék arról tanúskodtak, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.

 

A Varázsmező foglalkozás igazi értéke a közös játék, a közös élmények a világ felfedezése közben. A babák megízlelhetik az alkotás örömét és olyan dolgokat is kipróbálhatnak, amire otthon nincs lehetőségük, vagy egyszerűen csak izgalmasabb egy jó társaságban. Ráadásul az anyukáknak is jó alkalom, hogy kimozduljanak és beszélgessenek, tapasztalatokat cseréljenek más szülőkkel.

 

Császár Orsolya közösségi munkás