Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája

Családias hangulatú pajtaszínházi bemutató Muronyban
2016. december 15. 14:53

A Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve, a Magyar Művészeti Akadémia szakmai támogatásával megvalósult Pajtaszínház program keretében Békés megyében, Muronyban alakult Hangyaboly Társulat, 2016. december 10-én bemutatta „a szeretet él…” című zenés, táncos darabját.

A Pajtaszínház program Békésben, Murony településén indul el 2016 októberében. Az elmúlt három hónap során lezajlott próbák, találkozási alkalmak igazi közösséggé formálták a társulat tagjait, segítettek a generációs szakadék áthidalásában, hiszen fiatalok és idősebbek közösen, szívvel-lélekkel dolgoztak a színdarabon. A felkészülést a csoport vezetője Ladányi Lászlóné - alpolgármester, s a művelődési ház vezetője - valamint a társulat szakmai mentora, Fehér Tímea - a Békéscsabai Jókai Színház színművésze – segítette. A sok munka és a helyiek lelkesedése meghozta gyümölcsét, hiszen a létrejött közösség aktív részesévé vált a faluközösség ünnepeinek, közösségi rendezvényeinek.

Ezt bizonyítja „A Szeretet él…” című zenés, táncos színdarab bemutatója, amit 2016. december 10-én, a település karácsonyi ünnepségén rendeztek meg a muronyi Tornacsarnokban. A Nemzeti Művelődési Intézet IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Programjának partnerszervezete, Murony Község Önkormányzat Képviselő-testülete és a Muronyi Óvodásokért és Iskolásokért Alapítvány által szervezett „Mindenki Karácsonya” elnevezésű ünnepi műsor fő attrakciója volt a Hangyaboly Társulat előadása. A program meghitt, családias hangulatban, a karácsony köré szerveződve zajlott. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a műsort, amivel a szervezők igyekeztek közelebb hozni a szívekhez a szeretet ünnepét.

A Pajtaszínház programsorozat nagyban hozzájárult a vidéki, amatőr színjátszás felélesztéséhez, ezenkívül közösségformáló szerepet töltött be a településen, emellett remek művészeti, tanulási alkalmat teremtett a résztvevők számára.

 

 

Szák Bettina, szakmai asszisztens

 

 

 

 

Támogató: a Magyar Teátrumi Társaság