Száznál is több képzett bábcsoportvezetővel gazdagodhat az amatőr bábjátszás
2016. december 01. 14:16

Száznál is több képzett bábcsoportvezetővel gazdagodhat az amatőr bábjátszás

Országszerte hat képző helyen több mint százan végezték el a szeptemberben indított „Bábcsoportvezetői alapismeretek” képzést, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet és szakmai partnerei, a Magyar Bábjátékos Egyesület és a Magyar Bábjátékos Szövetség az amatőr bábjátszás megerősítésének céljából valósítottak meg. 

A bábcsoportvezetői szakmai ismereteket és gyakorlatot átadó 60+30 órás hiánypótló továbbképzésen érettségivel rendelkező közművelődési szakemberek és kulturális közfoglalkoztatásban részt vevők vehettek részt. A tréning elemekkel és az önálló munkának nagy teret hagyó bábkészítő foglalkozásokkal kiegészült képzésen éppúgy teret kapott a bábszínház története, mint a képzőművészet, zene, tánc és irodalom. A „Bábcsoportvezetői alapismeretek” képzés hosszú távú célja, hogy elősegítse a magyarországi amatőr bábjátékos mozgalom terjedését és újjáéledését. 

Bábelőadás a debreceni képzésen

A képzéseknek a kaposvári Báb-Szín-Tér Műhely, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a békéscsabai Napsugár Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház adott otthont.

 

Képgaléria a képzésekről...