Az önkéntesség ünnepe
2016. december 10. 12:10

Az önkéntesség ünnepe

Formabontó kiállítással, valamint a történelem nagy önkénteseinek munkásságáról való megemlékezéssel készült a Nemzeti Művelődési Intézet Országos Önkéntességi Szakmai Központja (OÖSZK) az intézmény önkénteseinek elismerésére az önkéntesség világnapja előtt tisztelegve.

2016. december 2-án, Lakiteleken rendezték meg a „Cselekvő jóakarók – a Nemzeti Művelődési Intézet önkénteseinek elismerése” ünnepséget. A program első részében Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatójának köszöntőjét követően Szabó Attila mutatta be egy hazai zenei közösség regionális és országos találkozóinak önszerveződésre épülő folyamatát, majd Laki Katalin számolt be a Csabagyöngye Kulturális Központ önkéntes menedzsmentjéről. Ezt követően Varga-Sipos Andrea és Tokár János, az OÖSZK munkatársai ismertették a szakmai központ tevékenységét, valamint az önkéntesség és az iskolai közösségi szolgálat jó gyakorlatait.

Kárpáti Árpád mb. főigazgató önkénteseket méltat

 

 

A délelőtt második felében Albert Schweitzer gondolatai vezették fel a 19 megyéből érkező önkéntesek rövid prezentációit, majd az elismerő okleveleket és a „Nemzeti Művelődési Intézet önkéntese - 2016” elismerést Kárpáti Árpád megbízott főigazgató adta át. Az intézmény idei díjazottja Győri Gyula, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának önkéntese.

 

Győri Gyula a Nemzeti Művelődési Intézet önkéntese díjjal

 

Az elismerésre felterjesztett további önkéntesek tevékenységükért oklevelet és ajándékcsomagot kaptak: Bozó Ágnes, Imre Anita, Barcsik Sándorné, Szolárné Horváth Magdolna Viktória, Farkas László, Miklós Gabriella, Simonffy János, Bagó Zoltánné, Horváth Barbara, Gárdonyi Dániel, Nagy Zsuzsanna, Szalai Tünde, Dr. Pávay Tibor, Ujhelyi Henrietta, Révai Lilla Irén, Szigeti Lászlóné, Varga-Farkas Edit Sára, Révész Mónika.

 

Az esemény zárásaként a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai olvastak fel anekdotákat a történelem kiemelkedő „önkénteseinek” életéről. A program teljes ideje alatt lehetőség nyílt megtekinteni a díjra jelölt önkéntesek tevékenységének tárgyi és képi emlékeiből felépített kiállítást.