Ponyi László adatlapja

Személyes információk

Ponyi László
Szervezeti egység:Tudományos és Felsőoktatási Országos Szakmai Központ
Beosztás:közművelődési szakember
Telefonszám:+36 1 611-7599, +36 30 928-619
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Népművelő, történelem szakos általános iskolai tanárként végeztem az egri Tanárképző Főiskolán, majd Budapesten az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen a filozófia szakot is elvégeztem. Igazgatásszervezői végzettséggel is rendelkezem, amit a Corvinus Egyetemen szereztem meg. Középfokú angol és alapfokú orosz nyelvvizsgával rendelkezem. A Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Programján abszolváltam, jelenleg az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Programjának vagyok az egyéni tanrendes doktorandusza.

Kutatási területeim: kulturális szakigazgatás, a közművelődés változásai a rendszerváltást követően, roma közösségi házak Magyarországon.

Vezetői gyakorlatot szereztem igazgatóhelyettesként és igazgatóként is az Egri Kulturális és Művészeti Központban. Közművelődési szakértői engedéllyel rendelkezem, közművelődési szakfelügyelőként települések, megyék, kistérségek szakfelügyeleti vizsgálatát végeztem az elmúlt időszakban. Mintegy húsz éve az Eszterházy Károly Főiskola szaktanszékének, főállású, majd óraadó tanára vagyok, ahol főként közművelődés-szakmai tárgyakat oktatok. Mintegy tíz évet dolgoztam a közigazgatásban, főként a kulturális szakigazgatás területén.

Az elnöke vagyok a Nagycsaládosok Egri Egyesületének, tagja pedig a Heves Megyei Népművelők Egyesületének, az Egri Várbarátok Körének, a Dobó Kardja Rend Egyesületnek. Jelenleg a Tudományos és Felsőoktatási OSZK főosztályvezető-helyettese, valamint a Kulturális Szemle tudományos on-line folyóirat főtitkára vagyok.