Jantyik Zsolt adatlapja

Személyes információk

Jantyik Zsolt
Szervezeti egység:Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja
Beosztás:szakmai vezető
Telefonszám:(+36) 30 928-4039
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Végzettség:

Közművelődési szakember

Magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész

(1985-1990, Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen)

EU-s közigazgatási szakértő (PHARE képzés)

specializáció: EU-s agrár intézményrendszer, vidékfejlesztés

(1999-2000, Debreceni Agrárcentrum, Debrecen)

 

 

Szakmai tapasztalatok:

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodájának, valamint az Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központjának a vezetője, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. Pályáját a miskolci Vian Klub programszervezőjeként, majd a Debreceni Tudományegyetem egyetemi klubjának menedzsereként kezdte. Később a Derecskei Művelődési Központ (majd Térségi Kht.), valamint a Mikepércsi Művelődési Ház élén bizonyította vezetői rátermettségét, majd a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ közművelődési vezetője és igazgatóhelyettese lesz. 2002 óta Derecske társadalmi megbízatású alpolgármestereként tesz a helyi közösségekért és a kulturális vidékfejlesztési koncepciók megvalósulásáért. Társadalmi megbízatásai – 2006 óta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagja, 2006 és 2010 között a megyei művelődési, sport és civil kapcsolatok bizottsági elnöke, a megyei fejlesztési bizottság tagja, 2013-tól pedig a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Helyi Érték Bizottságának elnöke – széles rálátást biztosítanak a Hajdú-Bihar megyei közösségi és társadalmi folyamatokra.

A könnyűzenei életben tájékozottak előtt a PG csoport énekeseként is ismert. Alkotói és közéleti-közösségi tevékenységét több díjjal és elismeréssel honorálták: 2003-ban az Év Szövegírójaként eMeRTon díjat, 2013-ban Az Év Könnyűzenei Szövegírójának kijáró ARTISJUS díjat kap, 2014. március 15-én pedig Magyar Érdemrend Lovagkeresztjére érdemesül.

 

Főbb feladatok:

A Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja a kultúra eszközrendszerével egyfajta társadalmi rehabilitációt, valamint elsősorban a helyi közösségek megerősítését kívánja ellátni.

 

Levelezési cím:

Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központja