Tóthné Bodor Anita Dr. adatlapja

Személyes információk

Tóthné Bodor Anita Dr.
Szervezeti egység:Nemzeti Művelődési Intézet Országos Felnőttképzési Szakmai Központja
Beosztás:szakmai vezető
Telefonszám:36-30-587-06-44
E-mail cím: Megjelenítés

Bemutatkozás

Iskolai végzettség(ek): okleveles andragógus, művelődésszervező, kulturális menedzser, felnőttképzési szakértő.


Szakmai tapasztalatok:
2014. február 1.: Országos Felnőttképzési Szakmai Központ vezetője.
2013. november – 2014. január: Kulturális koordinátor a Nemzeti Művelődési Intézet „Többcélú közösségi terek fejlesztése” című, TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 jelű projektjében:
Bács-Kiskun megye területén működő, TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013 konstrukciójú nyertes IKSZT-k szakmai mentorálása.
2013. április 1 – 2013. november: Módszertani referens a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájában:
Feladatfinanszírozási programok kidolgozása és megvalósítása: Színes Kert mintaprojekt-halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi rétegek integrációjának elősegítése; Kapunyitogató programsorozat; Felmenő rendszerű amatőr művészeti rendezvények; Felnőttképzés, élethosszig tartó tanulás LLL/LWL.
2009-2013:Közművelődési szakember a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézetben:
Művészeti, közösségi és egyéb kulturális rendezvények szervezése, lebonyolítása; a megyei értékfeltáró munka koordinálása, helyi értéktár adatbázis létrehozása; képzési programok kidolgozása: értékfeltárás a helyi közösségekben; az egészségkultúra fejlesztése a közművelődésben (kulturális szakemberek szervezett továbbképzéséhez létrehozott, a közművelődési akkreditációs szakbizottság által elfogadott képzési program); pályázatok írása, megvalósítása (NKA, TÁMOP); statisztikai adatgyűjtés, megyei adatfeldolgozás; képzési akkreditációs tevékenység segítése; kiadványok arculattervezése, belső lektorálása; minőségbiztosítással kapcsolatos feladatok megvalósítása; intézeti ügyviteli feladatok.

 

Jelenlegi munkaterület, főbb feladatok:
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ az Intézet dolgozóinak és a közművelődés területén dolgozó szakembereknek a képzését, továbbképzését, tudásszintjének fenntartását és fejlesztését látja el a jogszabályokban meghatározott módon. A kulturális szakma humánerőforrás fejlesztésével hozzájárul a közösségi művelődés területén tevékenykedő munkatársak szakmai aktivitásának fokozásához, a kulturális intézmények hatékonyabb működéséhez, az élethosszig tartó és az élet teljes körére kiterjedő, tanulást elősegítő tevékenységek és szolgáltatások hatékonyságának növeléséhez.

 

Tevékenységek:
Felnőttképzési és azt kiegészítő tevékenységek a 2013. évi LXXVII. törvény és annak végrehajtását szabályozó kormány- és miniszteri rendeletek alapján: iskolarendszeren kívüli képzésekre irányuló tevékenységek.
Képzési szükségletek felmérése a megyei irodahálózat közreműködésével
Képzési kínálat bővítése
Szakmai képzések: OKJ-s képzések képzési programjainak kidolgozása, engedélyeztetése, indítása
Szakmai továbbképzési programok (KAB): a kulturális szakemberek szervezett képzési rendszeréhez tartozó szakmai továbbképzési programok kidolgozása, engedélyeztetése, indítása
Belső képzések, tréningek megszervezése

 

Levelezési cím:

Nemzeti Művelődési Intézet Országos Felnőttképzési Szakmai Központja
Cím: 6000 Kecskemét, Katona József tér 8.